כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
חיים ללא חרדה וללא תרופות: כך תטפלו בפחד בשיטות טבעיות
התקף חרדה יכול להתרחש אצל כל אדם וללא הכנה מוקדמת; תחושות חוסר האונים אל מול פחדים משתקים המבשרים כי דבר נורא בפתח, עלולות להגביל את חיינו באופן משמעותי. הנה כמה דרכים טבעיות להחזרת השקט
קורה לרבים: התמודדות עם לחץ וחרדה | צילום: shutterstock
שתף:
קורה לרבים: התמודדות עם לחץ וחרדה | צילום: shutterstock
הפרעות חרדה הן רבות ומגוונות ועלולות להתפתח על רקע תהליכים מעוררי לחץ כמו בחינות, מפגש עם זרים, מצב ביטחוני והתמודדות עם פחדים שונים, כגון פחד גבהים או חרדת נטישה.
אף שחרדה היא בעיה נפשית, ביטוייה הם גם פיזיים וכוללים דפיקות לב מואצות, יובש בפה, הזעה מוגברת, כאבי ראש, מתח בשרירים ועוד.
כשההפרעה הופכת לשגרת חיים ולמאבק יומיומי שמגביל אותנו בהתנהלות חופשית, חייבים לעצור ולטפל בה. המציאות היא שרבים מהאנשים שסובלים מחרדות, בין אם ארעיות או כרוניות, אינם מבקשים עזרה בשל הרתיעה משימוש בתרופות נוגדות דיכאון.
אילו פתרונות טבעיים קיימים לרפואה המשלימה?
טיפול הומאופתי נגד חרדה
הטיפול ההומאופתי מכיר בכך שכל חרדה נובעת מסיפורו האישי של המטופל, מאורח חייו וילדותו. במהלך הטיפול, ההומאופת ישאל ויבצע תחקיר מעמיק על ההרגלים והנטיות של המטופל ולפיהם ירקח את הרמדי – תמצית הטיפול הנכונה עבורו.
לרשות ההומאופתיה קיים שפע של סוגי רמדי שונים המורכבים מתמציות צמחים לטיפול בחרדות. מטרת הטיפול היא לנטרל את הגורמים שהובילו להתפרצות החרדה ולהביא לטיפול הוליסטי של הגוף – ללא תלות ברמדי בסופו של דבר.
צמחי מרפא להפחתת אי שקט
צמחים רבים ידועים כמרגיעים ומפחיתי חרדה. ניתן ליטול כמוסות טבעיות, לשתות חליטות מצמחי מרפא או להיעזר בתמציות המופקות מהצמחים ונמכרות בבתי הטבע. צמחי המרפא העשויים להועיל לטיפול בחרדה הינם:
ליקריץ' צמח הליקריץ' ידוע כמפחית חרדה בזכות השפעתו החיובית ומהמאזנת על רמות הקורטיזול בדם – הוא הורמון הלחץ.
שתיית תה מתמצית ליקריץ' או נטילת כמוסות ליקריץ' טבעיות עשויים להביא לתחושת הקלה מהירה.
עלי פסיפלורה לעלי הפרי הטעים והעסיסי הזה מייחסים סגולות מרגיעות. ממחקר שנערך בקרב מטופלים לפני ניתוח, נמצא שעלי הפסיפלורה סייעו להוריד את רמת החרדה שלהם. מעלי הפסיפלורה ניתן להכין חליטת צמחים שעשויה גם להוות פתרון מהיר למי שסובלים מנדודי שינה.
בבונג (קמומיל) ומליסה חליטה המורכבת משני צמחים אלה נחשבת למרגיעה במיוחד ולמשרת תחושת שלווה. ניתן לשלב בחליטה גם עלים של צמח הוולריאנה שידוע אף הוא בתכונות הממתנות שלו.
מחקר מעניין משנת 2004 שבחן את יעילותה של המליסה, מצא שנבדקים שקיבלו את הצמח היו רגועים יותר באופן משמעותי, ויחד עם זאת הצליחו לפתור בעיות מתמטיות מהר יותר, תוך שמירה על אותה רמת דיוק.
רפואה סינית
הרפואה הסינית מייחסת הפרעות חרדה לחוסר איזון של הלב, ובמקביל גם לאיברים כמו הטחול, הכבד והריאות – היות והם משפיעים על תפקוד הלב.
אבחון פרטני יבוצע על ידי בדיקת הדופק, הלשון ופרמטרים נוספים של המטופל. על פי התפיסה הכוללנית של הרפואה הסינית, מומלץ להימנע ממזונות ומשקאות מעוררי חרדה כגון קפאין, אלכוהול וסוכר לבן.
לעומת זאת, יש להרבות באכילת מזונות עשירים בפחמימות כמו אורז מלא ושיבולת שועל, שיעלו את רמת הסרוטונין בדם. כמו כן, מומלץ לעסוק בפעילות מרגיעה כמו ספורט, יצירה, מדיטציה ועוד.