ואיך את אוכלת את הקייל שלך? | צילום: shutterstock
יש שני סוגים של אנשים בעולם: אלה שאוכלים בשביל לחיות, ואלה שחיים בשביל לאכול. אבל אף אחד לא מדבר על הסוג השלישי: אלה שרוצים להכין אוכל בריא וטעים במינימום מאמץ.
מי מאיתנו שמעוניין לבשל – הרשת מלאה במתכונים טעימים ומשביעים עבורו. אבל אף מתכון לא יוכל להבטיח שיעשה זאת כראוי. לכן אנחנו כאן. לתת לכם מספר טיפים קטנים ומעניינים בתחום המטבח. אלה שלא חשבתם שתצטרכו ואלה שקיוויתם למצוא.
תיהנו וזכרו – טיפ קטן יכול לחולל שינוי גדול.
-
איך תשפרו את טעמו של הקייל
שמעתם את השם שלו בעבר אבל מעולם לא טעמתם אותו לפני כן? חבל מאוד! סלטים בכיכובו של הקייל מלאים בסיבים תזונתיים, מחזיקים מעמד זמן רב יותר מסלטים אחרים ומנה קטנה מהם מספקת יותר מפי שניים מכמות ויטמין ה- A הנדרשת לאדם בוגר, אבל מעל כל זה – הקייל טעים מאוד.
עם זאת, חשוב לדעת שכדי לאכול אותו נכון יש להבין כמה דברים בסיסיים: תחילה, בכל פעם שעובדים עם קייל במטבח חשוב להסיר את הגבעול הקשה והעבה ממנו, לחתוך את העלים לחתיכות בגודל ביס, ואז להתחיל בעיסוי הקייל עם שמן או מרכיב שומני אחר, כמו אבוקדו מעוך, ו/או מלח. למי שלא יודע, העיסוי מסייע בפירוק מבנה התאים של הירק והופך אותו לרך וטעים יותר, ואפילו נוח יותר לעיכול. רוצים לדעת פרטים נוספים ואיזה מתכון מנצח יש עם קייל? כל זה תוכלו לקרוא בכתבה "הטעות שעשינו עד היום עם קייל". -
איך תנקו את קרש החיתוך כמו שצריך
ייתכן שזה נובע מהעובדה שהעולם נמצא תחת מתקפה של נגיף מדבק כבר מעל שנתיים או אולי זה רק אנחנו שמעריכים אקונומיקה יתר על המידה, אבל זאת האמת: הטיפים הפופולאריים ביותר השנה היו בנושא היגיינה. לשם כך החלטנו לפנק בשני טיפים הקשורים לנושא כאוב – כיצד לנקות כראוי, (הטיפ השני יגיע בהמשך).
אנחנו משתמשים בו לצרכים רבים ותלויים בו עד מאוד, אך האם אי פעם שאלנו את עצמינו כיצד עלינו לנקות אותו? כן, אנחנו מדברים על קרש החיתוך. הימנעו מלשים אותו במדיח הכלים והשתמשו במים חמים, סבון כלים וספוג קרצוף. גם אם השתמשתם בצד אחד שלו, הקפידו לשטוף את שני הצדדים. עשו זאת בזריזות, מיד בתום השימוש, והשתדלו להפריד בין קרש חיתוך הנועד לבשר וקרש חיתוך הנועד לירקות. מדוע? כל התשובות לניקוי קרש החיתוך נמצאות כאן. -
איך לבשל נכון
ברוקולי – כולנו יודעים שהוא נחשב לירק בריא, אך האם אנו יודעים מתי הוא בריא יותר – באפייה או באידוי? ומה לגבי טיגון… האם שמן זית באמת אינו בריא לטיגון כפי שכולם נוטים לחשוב? כולנו עושים טעויות, אבל על טעויות במטבח משלמים.
אז כדי שלא יעלה לנו ביוקר, תעשו לנו טובה ותקראו את הכתבה הבאה "הטעויות שהופכות את האוכל שלנו לפחות בריא". -
כך תלמדו להשכין שלום בין הפירות והירקות שלכם בבית
אנחנו לא רוצים להישמע גזעניים חלילה אבל מסתבר, שיש פירות וירקות מסוימים שאסור להם בשום אופן לחיות זה לצד זה. מאידך, ישנם פירות וירקות אחרים, שיכולים להסתדר בשלום ואף לפתח מערכת יחסים חמה עם הפירות והירקות האחרים שלצידם, וזאת עובדה מוכחת.
רוצים לדעת אילו פירות לא כדאי לכם להניח בסלסלה עם האבוקדו, או להבין אחת ולתמיד – היכן כדאי לאחסן את התפוחים? היכנסו לכתבה "אילו ירקות ופירות אסור להניח אחד ליד השני", אנחנו בטוחים שתצאו מרווחים. -
איך תשטפו נכון את הפירות והירקות שלכם
ניתן ללמוד רבות על אדם ממנהגיו, מצורת המחשבה שלו וגם מהדרך שבה הוא שוטף את הפירות והירקות שלו. כן, אנשים מפתחים הרגלים רבים הקשורים לאופן שבו הם בוחרים לשטוף את המזון שהם אוכלים. ישנם אנשים שמאמינים כי שימוש בסבון, חומץ ומיץ לימון הם הפתרון ההולם שיבטיח את בריאותם ואילו אחרים מסתפקים רק במים.
עצה שלנו (ושל המומחים לבריאות) הוא לא להשתמש בשום דבר אחר שאינו מים, ושיש לעשות זאת בשילוב שפשוף טוב בין אצבעות הידיים. מעבר לכך, עליכם לדעת שיש מגוון רחב של פירות וירקות הרווים בחומרי הדברה, ולהם עלינו לשים לב. בנוסף, ישנם כללים ברורים מאוד כיצד עלינו לנהוג בהם כדי להבטיח את בריאותינו. אבל את זה נשאיר לקוראים הסקרנים: איך כדאי לשטוף פירות וירקות -
כך תוודאו שאתם מנקים את הפטריות שלכם כמו שצריך
הן צצות לאחר הגשם, אנחנו אוהבים לאכול אותן והרשת מלאה במתכונים שאפשר להכין מהן, אבל האם אנחנו יודעים כיצד עלינו לנקות אותן? האם כדאי לנו להיעזר בנייר סופג לשם כך ולמה אנחנו צריכים לשים לב כשאנו מייבשים אותן? התשובה נמצאת ממש כאן – איך לנקות פטריות.