כתבה זו מכילה מחקר/ים ממקורות מוסמכים ו/או כתבי עת מדעיים ו/או פקולטות אקדמיות מכובדות.
אנחנו עושים כל מאמץ כדי לבדוק את הנתונים המוצגים באתר ולהפנות אתכם למקור המאמרים והעובדות המובאים לכם, על מנת לאפשר לכם להעמיק את הידע ולבחון את מהימנות התכנים.
כידוע, עולם המחקר מתעדכן בכל רגע נתון ומציג לעיתים ממצאים הטרוגניים, בלתי מוחלטים ואף סותרים. אנו מאמינים בהצגת מגוון דעות, גישות ומסקנות, ודוגלים בקבלת החלטות על בסיס הרחבת הידע בעין ביקורתית.
אנו פועלים להביא לכם מידע אמין, עדכני ומקצועי אשר נתמך מדעית.
למה אתם צריכים לנקות רעלים מבית השחי וכפות הרגליים?
ניקוי רעלים נשמע כמו תהליך המחייב שייקים בריאים, צום מלא או חלקי ואולי גם כמה חוקנים. מה דעתכם להוציא פסולת ומתכות מהגוף ישירות דרך בית השחי או כפות הרגליים?
החיים המודרניים, כוללים כידוע אוויר ומים מזוהמים, אוכל מתועש והרבה, מזון מן החי, תכשירים קוסמטיים, תרופות ועוד ועוד. כל אלו מותירים את הגוף שלנו ספוג ברעלים שונים.
אף שהגוף מצויד במנגנון לסילוק רעלים, באמצעות הכבד והכליות, ושהדרך הטובה ביותר לעזור לו היא לאכול נכון, לזוז הרבה ולישון מספיק, לעיתים מתעורר צורך להתנקות באופן נקודתי.
איזה רעלים ניתן וכדאי לסלק ישירות מהעור?
דרך בית השחי
ניקוי רעלים מבית השחי, נעשה כחלק מתהליך גמילה מנוגדי הזעה, הלא הם האנטי פרספירנטים. מדובר בדאודורנטים החוסמים את נקבוביות העור כדי למנוע יציאת זיעה (לעומת דאודורנטים רגילים, שמונעים רק את הריח).
כשמפסיקים להשתמש בתכשירים אלו, ויש לכך מגוון סיבות, הבלוטות בבית השחי חוזרות לייצר זיעה באופן נורמלי. וכן, בתקופה הראשונה, זה אומר הרבה זיעה והרבה ריח – יותר מהצפי הרגיל.
מחקרים מראים שהסיבה לתופעה זו היא שהפסקת השימוש בנוגד ההזעה, דאודורנט האנטי פרספירנט, מגדילה באופן לא מידתי את אוכלוסיית החיידקים החיים בבית השחי שאחראים על הריח הבעייתי. כדי להחזירם לנורמה, יש להשיב לאזור את רמת החומציות (PH) הטבעית. וכאן נכנסת לתמונה מסכת בית השחי.
מסיכה לבית השחי
זה לא נשמע הכי שגרתי, אבל חסידי השיטה נשבעים שהמסכה, העשויה מחימר בנטונייט מאצות ים, סופחת לכלוך, שומנים עודפים וחיידקים, ומזינה את עור בית השחי.
המסכה אף צפויה לקצר את השלב הריחני והמרתיע של הגמילה מהאנטי פרספירנט, להפוך את המעבר לדאודורנט רגיל לטוב יותר, ולהשיב את האיזון לאוכלוסיית החיידקים.
למי מכם שיסתקרן לנסות את השיטה, והיא אכן מסקרנת, כדאי לנסות אותה קודם על שטח עור קטן כדי לוודא שאין רגישות. בנוסף, חשוב אף לציין שהמסכה לא תפתור בעיות של אדמומיות או גרד ועלולה אף להחמיר אותן.
לא רק בתי השחי, גם כפות הרגליים הפכו לנתיב לסילוק רעלים. במקרה זה, ניקוי הפסולת נעשה באמצעות השריית כפות הרגליים במים חמימים שהועשרו ביונים (מולקולות הנושאות מטען חשמלי).
הטיפול מוצע כיום במכוני יופי וספא, אך ניתן לבצע אותו גם בבית, עם מכשור מיוחד.
איך זה עובד?
על פי הסברות, המטען החשמלי של היונים מאפשר להם למשוך מתכות כבדות ושאר רעלנים מהגוף, דרך כפות הרגליים. העובדה שצבע המים בגיגית משנה לעיתים צבעו לאחר ההשריה, משכנעת את חובבי השיטה באפקטיביות שלה – אף שיש לכך הסברים מדעיים יבשים.
יש לציין שהראיות להצלחת השיטה, הן אנקדוטליות בלבד, ואין מחקרים שתומכים עד כה ביעילותה. בנוסף, לטענת רופאי עור שונים אין הוכחה מדעית לכך שניתן "למשוך" רעלים, דרך נקבוביות העור. זה עדיין לא הפריע לשיטת ניקוי הרעלים הזאת להפוך ללהיט.
גיגית עם מלח אנגלי
בלי קשר לניקוי רעלים, השריית כפות הרגליים במים חמימים היא תמיד רעיון טוב, בעיקר אחרי יום עבודה מתיש. היא מרגיעה את הנפש ועוזרת להמריץ את זרימת הדם ברגליים.
חשוב לציין כי אם אתם סוכרתיים, חובה עליכם להתייעץ עם הרופא המטפל לפני התחלה בטיפולים כלשהם בכפות הרגליים.
כדי להגדיל את אפקט ההשריה במים, מומלץ להמיס בהם מלח אנגלי (חצי כוס בגיגית מים) שניתן לרכוש בבית המרקחת. המלח האנגלי, שמכיל מגנזיום וגופרית, ידוע ביכולותיו לחטא זיהומים, להרפות שרירים, לרכך עור יבש, לנטרל ריחות, ויש שאומרים – גם לנקות רעלים.