liva.co.il

יוגה

יוגה היא שיטת אימון מצוינת לשיפור הבריאות, הגמישות והכוח הפיזי. בעמוד זה תמצאו מידע מקיף על מגוון תרגולים, טיפים מקצועיים ומאמרים מעמיקים שמתאימים לכל הרמות, מתחילים ועד מתקדמים. גלו כיצד יוגה יכולה להועיל לכם, לשפר את איכות חייכם ולהביא תועלת גופנית ונפשית

קרא עוד >

הכי חם ביוגה

היריון ולידה

ספורט במהלך ההיריון: איך לעשות את זה נכון בטרימסטר הראשון

בהיריון? מזל טוב! דברים רבים הולכים להשתנות בחייך, אך ספורט לא חייב להיות אחד מהם. איך להתאמן נכון, מהן הפעילויות המומלצות וממה עלייך להיזהר בזמן האימון.

סימי שאואר

יוגה

לעוף על עצמכם בתרגול: יוגה ערסלים

תלויים על ערסל עם הראש כלפי מטה ועוד נהנים מזה? כנראה שאתם מתרגלים יוגה ערסלים. הכירו את הטרנד הלוהט בתחום היוגה שיגרום לכם לרחף

רוצים לקבל עדכונים על יוגה למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

אסור לפספס ביוגה

יוגה

בזעת אפיים: האם יוגה חמה תהפוך אתכם לרזים או מיובשים?

המחשבה על ביצוע פעילות גופנית בחדר שנושק ל-40 מעלות יכולה להרתיע ולהרתיח הרבה אנשים. יוגה חמה, שמכונה גם "ביקראם יוגה" , מצריכה קודם כל סבילות והיכנעות לחום מוגבר וחיבה לשלוליות הזעה עצמיות. השאלה היא האם תסיימו את השיעור דקיקים או מעולפים?

מערכת LivA

יוגה

יוגה לגברים: למה שרק נשים ייהנו מכל הטוב הזה?

המחשבה להצטרף לשיעור מלא במתאמנות גמישות שמפתלות את גופן, עלולה להרתיע גברים רבים. מצד שני, יותר ויותר מהם חווים את היתרונות הרבים של יוגה דרך בנות הזוג שלהם ומרגישים שהם רוצים גם. מה עוצר בעדם, ולמה הם צריכים לקנות את מזרן היוגה הראשון שלהם עוד היום?

רויטל ונונו

עורכת ראשית

יוגה

זו מאמנת היוגה הכי מעוררת השראה שתפגשו

היא תגרום לכם להפסיק עם הדיאטות, לקום בשבת מהספה ולזנוח את כל סוגי הספורט מלבד היוגה. למה אתם חייבים להתחיל לעקוב אחרי מרינה?

מערכת LivA

חדשות וכתבות על יוגה

גוף ותנועה

הכירו את: צלם הספורט והתנועה עפר גדנקן

גם כשתמונותיו הפכו להיות ויראליות הוא לא התרגש כמו ברגע ההוא ש- Jordan Matter שיתף את עבודתו בעמוד האינסטגרם שלו ואת הצלחתו הוא זוקף לטובת הניסיון. אה, וגם לטובת אשתו. הכירו את הצלם עפר גדנקן

ראיון עם:

עפר גדנקן

צלם ספורט ותנועה

יוגה

היכונו להתאהב: כרטיסיות יוגה לילדים

את גרסת כרטיסיות היוגה הבאה - שכוללת הוראות בחרוזים והמון פאן לילדים - בטוח שגם הורים ישמחו לאמץ ולתרגל יחד עם גוזלי יוגה מתחילים. לומדים, זזים, ונהנים

רויטל ונונו

עורכת ראשית

יוגה

יוגה למתחילים: כל מה שאתם צריכים לדעת לפני השיעור הראשון

אולי עולות לכם מחשבות שאתם מגושמים מדי, לא גמישים מספיק, שיוגה היא ספורט ל"רוחניקים" או לנשים בלבד, ושייקח לכם המון זמן ללמוד את הפרקטיקה. רגע לפני שאתם נכנסים להרהורים וקצת לפני הכרת התנוחות כדאי שתבינו לאן אתם נכנסים. יוגה למתחילים: מורה נבוכים

סימי שאואר

יוגה

מה עדיף לך: יוגה או פילאטיס?

הקרב הוותיק בין שתי שיטות התרגול הדומות מגיע סוף סוף להכרעה ברורה - והכל תלוי במה שאתם רוצים להשיג מהאימון. אז איזו שיטה תעזור לכם לרדת במשקל, ומה עדיף לבחור אם אתם לא כל כך גמישים?

סימי שאואר

עוד ביוגה

השאלון החם:

מה היתרון הכי משמעותי שחווית כתוצאה מתרגול יוגה?

1. שיפור סיבולת לב-ריאה

2.חיזוק הגמישות ושיווי המשקל וחיטוב הגוף

3.הפחתה ברמות המתח והחרדה

4.דימוי עצמי חיובי יותר

המדריך הבסיסי ליוגה:

יוגה היא פילוסופיה חיים ותרגול גופני-רוחני המגיע מתורות החשיבה ההינדיות. המונח "יוגה" מקורו בסנסקריט ומשמעותו הוא לאחד ולרתום, כלומר לחבר בין גוף, נפש ורוח, כמו גם בין העצמי האינדיבידואלי לתודעה האוניברסלית. מטרת היוגה היא לנטרל מחשבות והתנהגויות מונעות אגו, וליצור תחושה של התעוררות רוחנית.

 

היוגה המודרנית מוכרת יותר כאימון פיזי ותרגול גופני של אסאנות – סדרת תנוחות שנרקמת לרוב בסגנונות כמו ויניאסה או אשטנגה. יוגה משלבת בין תרגילים גופניים, מדיטציה וטכניקות נשימה על מנת לחזק שרירים, סיבולת ושיווי משקל, לשפר גמישות, ולהרגיע את הגוף.

מקור שיטת יוגה:

יוגה מגיעה מהודו ועדויות לקיומה נמצאו בשרידים מלפני למעלה מ-5,000 שנה. יוגה הועברה במסורת מהמורה לתלמיד הרבה לפני שהטקסט נכתב בשפת הסנסקריט.

 

עם השנים, ליוגה התפתחו פרשנויות וסגנונות רבים ושונים, כאשר רובם מתמקדים במפגש בין גוף, נפש ונשימה כאמצעי לשינוי אנרגיה או לשינוי התודעה.

יוגה – כיצד מתבצע התרגול:

נהוג לראות ביוגה תרגול פיזי באמצעות סדרת תנוחות, אך למעשה השיטה במקור מתייחסת לתרגילי נשימה, מדיטציות ודמיון מודרך שונים, במטרה לחזק את הגוף מצד אחד ואת התודעה הנפשית מנגד.

 

תרגול גופני של יוגה נעשה על גבי מזרן יוגה בלבד. במהלך השיעור ישנו מעבר בין תנוחות המכונות אסאנות, תוך כדי התרכזות בנשימה. זרמים שונים של יוגה התפתחו במסגרת ההאטה יוגה, כלומר היוגה של הפעולה, כשהשכיחים שביניהם הם:

 

אשטנגה יוגה: תרגול של תנוחות קבועות בזרימה מהירה עם עלייה בדרגת הקושי תוך כדי האימון.

 

ביקראם יוגה: תרגול של יוגה בחלל מחומם לכ-34 מעלות צלזיוס וב-70 אחוזי לחות, לפי תפיסה שההזעה המוגברת במהלך האימון מנקה את הגוף מרעלים.

 

איינגר יוגה: שיטת תרגול סטטית שמתמקדת בדיוק התנוחות תוך כדי שהייה ארוכה בתוך האסאנות. בתרגול זה קיים שימוש בעזרים כמו בלוקים ורצועות.

 

שיבננדה יוגה: תרגול עדין של 12 תנוחות תוך כדי תרגילי נשימה, שירה ומדיטציה, בדגש על הגעה לתחושת הרפיה.

 

ויני יוגה: יוגה שנותנת דגש לנשימה נכונה ומתאימה לאוכלוסייה המבוגרת היות והיא מותאמת ליכולת המתרגל.

 

כאשר מתרגלים יוגה, נהוג להתחיל ולסיים את השיעור בצליל ה-"Oommm" – "אום" שנחשב צליל פעימתו של היקום.

יתרונות היוגה:

יוגה כתוכנית אימונים מיועדת להגברת הבריאות הכללית, להפחתת לחץ, לשיפור הגמישות והכוח ולהקלה על תסמינים גופניים מסוימים, כגון כאב כרוני. היוגה עשויה לסייע לבעיות שלד ושרירים כמו גם להגברת זרימת הדם בגוף.

 

רבים רואים כיום בתרגול יוגה כ"רפואה מונעת" שעוזרת להילחם במחלות ובמצבים נפשיים שונים.

 

מחקרים קליניים ופסיכולוגיים הוכיחו שביצוע יוגה מחזק את טונוס השרירים ועשוי לסייע בטיפול במחלות לב וכלי דם וסוכרת. תרגול יוגה ופיתוח מודעות גוף-נפש יכולים להשפיע על מצב הרוח וההערכה העצמית לחיוב ולשפר את איכות החיים, ודרך כך אף להפחית חרדות, דיכאון, ולחץ שמאפיינים את העידן המודרני.

 

על פי מחקר שנעשה בשנים האחרונות בקרב נשים שסבלו מדיכאון לאחר לידה, נמצא שיולדות שתרגלו יוגה פעמיים בשבוע במשך שמונה שבועות הראו שיפור משמעותי בתחושות הצער והחרדה לעומת קבוצת הבקרה שלא תרגלה את השיטה.

 

על פי מחקר נוסף שפורסם ב-Annals of Internal Medicine התברר שלא רק שיוגה היא שיטת תרגול אפקטיבית לטיפול בכאבי גב תחתון קלים עד בינוניים, ייתכן שהיא אף סייעה לכמחצית מהנבדקים להפסיק ולצרוך משככי כאבים.

למי מיועדת שיטת יוגה

השיטה מתאימה לכל הגילים, ואנשי מקצוע מוסמכים יכולים להתאים את התרגול גם לאנשים חולים וכאלה המוגבלים בתנועתם, כמו נשים בהריון או אנשים הסובלים מכאבים. מכיוון שיוגה מבוצעת לעיתים בעצימות נמוכה וכוללת תנועות עדינות, היא משמשת אף כחלק מתרגול פיזיותרפיה ושיקום פציעות.

 

יוגה יכולה להתאים גם לאנשים עם צרכים מיוחדים, ובנוסף עשויה לסייע לחולים בטרשת נפוצה, בסרטן ועוד.

 

מומלץ לבצע את התרגול כחלק משגרה יומיומית או רב שבועית ולאמץ את השיטה כדרך חיים במטרה לשפר ולחזק את הנפש ואת מערכות הגוף השונות כמו קואורדינציה, גמישות, סיבולת לב ריאה ויציבה טובה יותר.

להמשך קריאה