בושם נועד לקיים אינטראקציה עם הכימיה והחום של גופנו. משמע, התזת בושם על הבגדים שלנו או באוויר בו אנו נמצאים, לא תעבוד ביעילות מקסימלית. אגב, הריח יתפוגג מהר יותר על עור יבש, לכן הקפידו על מריחת לחות (עדיף ללא בישום) לפני התזת הבושם.
נקודות דופק הן החלקים החמים ביותר בגופנו והחום מסייע להפיץ את ריח הבושם. נקודות אלו נמצאות בפרקי כף היד, מאחורי תנוכי האוזניים וסמוך לעצם הבריח בצוואר. מומלץ גם לנסות את קיפולי העור במרפקים, את אחורי הברכיים ואת אזור הבטן - מעל עצם הערווה.
הדבר שרובנו עושים לאחר התזת הבושם הוא שפשוף שלו על העור. מתברר שזו טעות ויש להניח לו להתייבש באופן טבעי. בנוסף, כך גם לא נהרוס את תווי הניחוח העליונים שלו. אם אין לכם סבלנות להמתין, הקישו בעדינות על העור באזור בו התזתם, כדי להחדירו ללא מריחה.
ריכוז הניחוחות בבושם משתנה ונקבע, בסדר יורד, על פי ההגדרות: Perfume, Eau de parfum, ו-Eau de toilette. ריכוז הניחוחות קובע את עמידותו של הבושם לכן, בבשמים מרוכזים השתמשו בשתיים עד ארבע התזות בלבד, בעוד בגרסת האו דה טואלט, תוכלו להשתמש בנדיבות רבה יותר.
מכירים את זה שהבושם שלכם משנה ניחוח ואפילו קצת מסריח לאחר זמן מה? ובכן, יש לכך סיבה. חום, אור ולחות מפרקים את הבושם ומפחיתים את עוצמת הניחוח שלו כמו גם את איכותו. אחסנו את בקבוקי הבושם במקום קריר, יבש ומוצל, הרחק מחלונות ואור חזק, ולא בחדר ברחצה. מומלץ במיוחד: המקרר.