liva.co.il

5 דברים שלא ידעת על לידה – ולמה צריך להמשיך ללחוץ אחריה?



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

1 | לפעמים האפידורל לא עובד בלידה

ישנם מקרים בהם ההרדמה האפידורלית, המוזרקת באמצעות צנתר המוכנס לעמוד השדרה, אינה עובדת. אם החלל האפידורלי מצולק בדרך כלשהי מניתוח או זיהום קודם, או פשוט בגלל האנטומיה של אישה ספציפית, התרופה עשויה שלא להתפשט באופן אחיד.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

2 | בלידה אולי תתנפחי

במהלך הלידה, ייתכן שתקבלי עירוי נוזלים כאמצעי זהירות מפני התייבשות. ביום שאחרי, חלק מהנשים יחוו נפיחות בפנים ובקרסוליים, לרוב כתוצאה מריבוי הנוזלים מהעירוי. בנוסף, כדאי לזכור שגוף הריוני מייצר ואוגר יותר נוזלים, ולכן, נשים רבות מזיעות או משתינות יותר לאחר הלידה.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

3 | אחרי הלידה הנרתיק שלך לא אותו הדבר

ברגע שאת יולדת, מבני הפרינאום (אזור החיץ בין הנרתיק ופי הטבעת) והנרתיק שלך משתנים. בדרך כלל הם חוזרים למצב נורמלי, אבל זה "נורמלי חדש". כלומר, אל תתפלאי אם הדברים לא נראים בדיוק אותו הדבר אח"כ. בין השינויים הצפויים: בריחת שתן בשבועות הראשונים ויובש בנרתיק בקרב נשים מניקות.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

4 | דימום הוא טבעי אחרי לידה

דימום שנמשך ארבעה עד שישה שבועות לאחר הלידה הוא נורמלי. הדימום הראשוני יכול להיות די כבד, וזה מפתיע חלק מהנשים ואף מבהיל. ברוב במקרים מדובר בתופעה תקינה לחלוטין. אם את בכל זאת מודאגת, פני לגורמים המטפלים שלך ויידעי אותם.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

5 | אולי תמשיכי ללחוץ אחרי הלידה

אם את מתבקשת להמשיך ללחוץ אחרי שהתינוק יצא לעולם – זה לא אומר שיש לך תאומים. רוב הסיכויים הם שתצטרכי גם "ללדת" את השליה אחרי יציאת הבייבי. הבשורה הטובה היא שזה בדרך כלל הרבה יותר מהיר וקל ממה שחווית עד כה.

 



אהבתם? שתפו