חרדה ממערכות יחסים מתרחשת לרוב בזמן היכרות רומנטית חדשה אך יכולה להופיע גם במערכות יחסים ארוכות. אם אתם סובלים מחוסר ביטחון יש לכם יותר סיכוי לחוש בחרדה, במיוחד ברגע בו אתם מתחילים לחבב את בן או בת הזוג ולתהות האם זה הדדי.
הסימנים הנפוצים להתפתחות של חרדת זוגיות הם חשש להיפתח לחלוטין מול בן או בת הזוג, מתוך פחד שהוא או היא לא יאהבו את מה שהם רואים. אם הפרטנר שלכם בכל זאת יתקרב מדי, ייתכן שתגיבו בניסיון לחבל בזוגיות דרך יצירת קונפליקט יזום.
אתם מפתחים תלות, מציגים התנהגות "דביקה", זקוקים לאישורים וגילויי חיבה תמידיים ומחפשים סימנים מרגיעים מבן הזוג. תחושת הערך העצמי שלכם הופכת להיות קשורה באופן מלא וישיר לדרך בה בן או בת הזוג מתייחסים אליכם.
עוד סימן לחרדה ממערכת יחסים היא ניתוח יתר של סימנים שגרתיים מבן או בת הזוג, כמו הודעה שהגיעה באיחור או טון דיבור. סביר להניח שהדבר ילווה בקנאה כלפי הפרטנר שלכם ברגע בו הוא ירצה לעשות משהו בלעדיכם וסביר גם שתפתחו חשש שהוא רוצה להיפרד מכם - מבלי שקיבלתם עדויות מוצקות לכך.
אם אתם מבלים יותר זמן בדאגות לגבי מערכת היחסים מאשר בהתמקדות ברגעים הזוגיים השמחים יש סיכוי סביר שאתם סובלים מחרדת זוגיות. אם אתם סוחבים חוויות עבר קשות ממערכות יחסים קודמות כמו בגידה או נטישה, הסיכוי לכך גובר.