כשאנו חשים חרדה הנשימות שלנו נעשות קצרות ורדודות. לכן, דרך פשוטה ומתבקשת להפגת לחץ היא פשוט לתרגל נשימה עמוקה דרך הסרעפת. נשימות ארוכות ועמוקות מרפות את מערכת העצבים ומפנות את תשומת הלב לרגע הנוכחי, אשר בתורו מקדם תחושת אינטימיות עם הגוף ועם הסביבה.
מה דעתכם להפוך את "הפאסט פוד" ל"סלואו פוד" בעזרת מיינדפולנס? העיקרון הוא להקדיש יותר זמן לאכילת מאכל קטנטן שבדרך כלל נצרך בהיסח הדעת. לדוגמה, הקדישו 30 שניות עד דקה לאכילת תות שדה בודד. התמקדו תוך כדי בטעם, במרקם ובניחוח שלו והעניקו לו תשומת לב מיוחדת.
בפעם הבאה שאתם לוגמים תה נסו להפנות את תשומת הלב לריחות ולקולות שאתם חווים ברגעי הלגימה ועד לסיום הספל. הבחינו בתחושות שמתעוררות כשאתם שותים ובאיזו תדירות המחשבה שלכם נודדת. בעזרת מודעות רחומה, החזירו את הריכוז בחזרה אל התה ואל חוויית הגוף ברגע הנוכחי.
כמה פשוט – ככה אפקטיבי: סיימו את הלילה או התחילו את הבוקר עם רשימה של 10-5 דברים שאתה חשים הכרת תודה לגביהם. חשוב מאוד להיות ספציפיים ברשימות ולהימנע מתיאורים כמו: "אני מודה על משפחה אוהבת", ולבחור במקום בנוסח כגון: "אני אסיר תודה על ההודעה שקיבלתי היום מאבא".
התרגיל הבא כרוך בהקשבה ומתאים במיוחד לילדים. הרעיון הוא לבקש מהם (או מעצמכם) לזהות 10 צלילים שמגיעים מהסביבה - מבלי שאתם תהיו אלו שמייצרים אותם. הצלילים יכולים להיות כאלו שמגיעים מתוך הגוף, מתוך החדר או מחוץ לבית. התרגיל נחשב לעוצמתי במיוחד בהסטת תשומת הלב ממשהו שהוא מתסכל למשהו שהוא יותר ניטרלי, כמו צליל.