כיצד תוכלי להקל על תסמיני גיל המעבר בעזרת נטורופתיה?

גלי חום, יובש בנרתיק ונדודי שינה הם רק חלק קטן מהתסמינים של גיל המעבר. טליה עמית, מרפאה הוליסטית, מסבירה כיצד באמצעות התפריט הנכון ושילובו עם צמחי מרפא, שמנים ארומתרפיים ופרחי באך - נוכל להקל על עצמנו באופן טבעי ויעיל

3 דק׳

לטפל בתסמיני גיל המעבר באופן הוליסטי | צילום: shutterstock

לטפל בתסמיני גיל המעבר באופן הוליסטי | צילום: shutterstock

שתף:

לטפל בתסמיני גיל המעבר באופן הוליסטי | צילום: shutterstock

נשים, לקראת תחילת שנות החמישים שלהן, מגיעות לגיל המעבר, המכונה גם מנופאוזה. גיל המעבר מתאפיין בשינויים הורמונליים, שנגרמים עקב ירידה בכמות הורמון האסטרוגן והורמון הפרוגסטרון.

 

בשלב זה של חייהן, נפסק המחזור החודשי שלהן ומסתיימת תקופת הפוריות. למרות שמדובר בשלב טבעי, אצל חלק מהנשים, שלב זה יכול להיות מאופיין בשלל תופעות לא נעימות במיוחד כמו: גלי חום, נדודי שינה, עייפות, דיכאון, יובש נרתיקי, ירידה בחשק המיני, עור יבש והתכווצויות שרירים.

 

בשעה שהרפואה המערבית מציעה, לרוב, נטילת הורמונים חלופיים כדי להקל על תסמיני גיל המעבר, העולם הנטורופתי מתמקד בפתרונות טבעיים שמטרתם לסייע לנו לטווח הארוך באופן יעיל ומותאם. שוחחנו עם טליה עמית, מרפאה הוליסטית, שתסביר לנו כיצד נוכל לטפל בתופעות גיל המעבר בעזרת נטורופתיה.

 

אישה בחרדות מגיל המעבר
להקל על תסמיני גיל המעבר | צילום: shutterstock

 

"חשוב שכל אישה תבין מה המשמעות של לקיחת הורמונים ושתחליט מה הכי מתאים לה", אומרת טליה. "הייתי מציעה שתבדוק כיצד ההורמונים משפיעים על גופה, וכיצד שינוי תזונתי בשילוב עם צמחי מרפא משפיע על גופה ותיווכח בעצמה".

 

אומנם, קל יותר לחשוב שהפתרונות שמציעה הרפואית המערבית פשוטים יותר לביצוע, אבל אין זה אומר שהם מטיבים יותר, בעיקר לטווח הארוך.

 

"כל אדם הוא עולם ומלואו": יתרונותיו של הטיפול ההוליסטי

טליה עמית
טליה עמית, מרפאה הוליסטית

אורח החיים המודרני דורש מאיתנו להיות פרודוקטיביים לאורך רוב שעות היממה. פעמים רבות, כאשר אנו חולים, לא ניתן את הדעת על מקור הכאב ועל הסיבה, אלא ניקח משכך כאבים ונמשיך הלאה.

 

למרות שניתן לטפל בתסמיני גיל המעבר באופן של לקיחת הורמונים, צריך להבין שמדובר בטיפול חיצוני, המשמש מעין "פלסטר".

 

בניגוד אליו, הטיפול שמספקת טליה עמית כמרפאה הוליסטית, כולל אבחון מקיף ומטרתו בראש ובראשונה – להעניק למטופלות שלה את הטיפול המותאם ביותר והיעיל ביותר עבורן ועבור צרכיהן.

 

במסגרת האבחון, טליה בוחנת את נתוניה הפיסיים של המטופלת כמו למשל רמות הסוכר ומדדי הכולסטרול בגופה, ובנוסף מבצעת תשאול אודות הרגלי התזונה והשינה של המטופלת, ההיסטוריה הרפואית שלה, האם היא נוטלת תרופות מסוימות שעלולות להשפיע על הטיפול וכו'.

 

לאחר מכן, בעזרת תוצאות בדיקות דם, משכללת טליה את כל הנתונים ובונה את תוכניתה הטיפולית.

 

 

התוכנית הטיפולית של טליה עמית

"לגוף שלנו יש כוח להבריא את עצמו", אומרת טליה. "אבל לא תמיד אנחנו זוכרים זאת. למעשה, ככל שאנחנו מתבגרים, אנחנו מעמיסים על הגוף שלנו תזונה שאינה מתאימה לו, בנוסף לסטרס, ומשום כך אנשים רבים חשים ברע", אומרת טליה, ולכן גם פותחת במה שמבחינתה הוא האספקט החשוב ביותר בתוכנית: תזונה נכונה.

 

  • מה לאכול, כמה לאכול ואיך לאכול:

    מאחר שגיל המעבר מאופיין בירידה ברמת האסטרוגן, טליה ממליצה לשלב בתפריט מזונות פיטואסטרוגנים המצויים בעיקר בפולי ובמוצרי סויה שונים, ובמזונות נוספים דוגמת כרוב, כרובית, ברוקולי ורוקט. בנוסף, היא ממליצה על ארוחות קטנות, בדגש על מזונות מלאים, עשירים באומגה 3, מגנזיום וסידן.


    טליה מעניקה משמעות רבה להרגלי האכילה של המטופלות שלה, ואף בודקת בקפדנות מה אכלו השבוע על מנת להתאים עבורן את התפריט המתאים. מכיוון שהיא מכירה את הרגלי האכילה של המטופלת שלה, יש באפשרותה להעניק תפריט שתוכלנה ליישמו בקלות במסגרת אורח חייהן.

    טליה גם נעזרת בשיטת אבחון מהרפואה הסינית אשר דוגלת בהתאמת סוג הטיפול לנתוניה הפיסיים של המטופלת. כך למשל, תתאים טליה לאישה הסובלת מחום ולחות בגופה, טיפול שונה מזה שתתאים עבור אישה הסובלת מקור ויובש.

    בנוסף, טליה ממליצה לנשים בגיל המעבר לעשות פעילות ספורטיבית שהוכחה פעמים רבות כמשפרת מצב רוח וסיבולת, בדגש על הרמת משקלים כבדים המחזקת את העצמות, מפחיתה את בריחם העצם וממריצה את הדם.

    "חשיבותה של פעילות ספורטיבית, בפרט בגיל המעבר שבו יש ירידה במסת השריר, היא בכך שהיא מונעת עלייה במשקל", אומרת טליה. "מחקרים הוכיחו שפעילות גופנית מפחיתה את הסיכון למחלות נוספות כמו סרטן השד, מחלות לב, סוכרת מסוג 2 וכן מפחיתה את תסמיני גיל המעבר כמו גלי חום והפרעות שינה".

    התאמת התזונה לגיל המעבר
    התאמת התזונה לגיל המעבר | צילום: shutterstock
  • התאמת צמחי מרפא

    במסגרת התוכנית הטיפולית, משלבת טליה גם צמחי מרפא, בהתאם לתכונותיהם ולנתוניה הפיסיים של המטופלת.


    "בכל צמח מרפא יש חומרים פעילים. העבודה שלי היא להתאים את הצמח הנכון או את הצמחים הנכונים למטופלת. קוהוש שחור למשל, הוא צמח שמסייע לגלי חום, דיכאון והרגעה במצבי עצבנות וחרדה.
    אנג'ליקה סינית הוא צמח המאזן הורמונאלית, מהווה כפיטו אסטרוגן, מפחית גלי חום ומטפל במיגרנות על רקע הורמונאלי, ושיח אברהם – מאזן בין אסטרוגן לפרוגסטרון ותורם לשיפור מצב הרוח".
  • שמנים ארומתרפיים

    "לבנדר, לבונה, קמומיל רומאי, מליסה ושמנים נוספים זכו לתהילה מחודשת בתקופת הקורונה, בעיקר בשל חומריהם הפעילים, שיש בידם לחזק את המערכת החיסונית שלנו.

    במסגרת התוכנית הטיפולית שלי, אני נותנת למטופלות שסובלות מתסמיני גיל המעבר שמנים תומכים, למשל לעיסוי לפני השינה, כדי להרגיע ולחזק.
    שמנים מסייעים לנו להקל על תסמינים רבים, כגון: הזעה, גלי חום, כאבי ראש ופגיעה ברקמות הריריות".
  • פרחי באך

    פרחי באך מעניקים את התמיכה הרגשית הדרושה לאישה בגיל המעבר. "בגיל המעבר לא מעט נשים חוות מתחים וקשיים רגשיים בעקבות השינויים ההורמונאליים שהן חוות, מה שעלול להתפתח גם למחלה גופנית.

    לכן, נשים שסובלות מפחדים, חרדות ואי וודאות, יכולות להיעזר בפרחי באך באופן שיטיב עמן. צריך לזכור שברוב המקרים כאשר אנו פותרים בעיות רגשיות, גם בעיות פיסיות בגוף שלנו נפתרות", אומרת טליה.
תמציות פרחי באך
תמציות פרחי באך | צילום: shutterstock

תוך כמה זמן נראה שינוי?

"אם המטופלת מחויבת לתהליך ועושה את השינויים הנדרשים, היא תוכל לראות שיפור תוך שבוע- שבועיים. היא תרגיש יותר טוב, תחוש הקלה בגלי החום ותישן טוב יותר.

 

עם זאת, חשוב להבין שמדובר בטיפול לטווח הארוך, והוא מצריך מאיתנו גם התאמות. לא מזמן הגיעה אליי אישה שסבלה מגלי חום, ממצב רוח ירוד ומנדודי שינה רציניים. אחרי שהתחלנו בתהליך והיא שינתה את התזונה שלה, ושילבה את השמנים לפני השינה, חייה השתנו.

 

יש נשים שהטיפול עוזר להן מהר ויש נשים שהטיפול לוקח זמן, לכן אני ממליצה לכל אישה להתנסות בעצמה. המטרה שלנו היא לא רק להוסיף שנים לחיים, אלא להוסיף חיים לשנים. אנחנו לא רוצים לבקר קבוע בקופת החולים. לא מספיק שנחיה, אלא שנחיה בוויטאליות ובפוריות".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן לא

בנוסף

רוצים לקבל עדכונים על צמחי מרפא למייל?

הצטרפו לניוזלטר שלנו ואל תפספסו את מה
שמעניין אתכם באמת

בלחיצה על כפתור החץ הינך מאשר/ת קבלת ניוזלטרים ומידע פרסומי

עוד באותו נושא

נשים הזנגביל למענךְ: יתרונות הג'ינג'ר לבריאות האישה

בריאות האישה היא סוגייה מורכבת ומשתנה; הורמונים, מחזור, הריונות, מהפכים במבנה הגוף ומחלות...

נטלי רון

ויטמינים ומינרלים נכנסת לגיל המעבר? אלו הסיבות שאת חייבת לקחת מגנזיום

הוא מקל על גלי החום, מטפל בבעיות שינה ויעיל בהפחתת תנודתיות במצב הרוח...

מערכת LivA

נשים קסם ה- Livia: פטנט ישראלי שמעלים כאבי מחזור ב- 30 שניות

שוב פעם ויתרת על יציאה עם חברות בגלל שאת סובלת מכאבי מחזור? כדאי...

בשיתוף עם:

Livia

פתרון להקלה בכאבי מחזור

נשים התזונה שתעזור לנו לעבור את גיל המעבר בשלום

עמית גנור, דיאטנית קלינית, מסבירה על השינויים הפיסיים וההורמונליים המאפיינים את גיל המעבר....

ראיון עם:

עמית גנור

דיאטנית קלינית

דיקור סיני חכו רגע עם הניתוח! יש טיפול טבעי בפריצת דיסק ובבלט דיסק

אם אתם עובדים בישיבה, כנראה שאתם בסיכון לפריצת דיסק או לפחות לבלט דיסק....

ראיון עם:

ערן סעדיאן

רפואה סינית ועיסוי רפואי

מזון בריא לשפעת, לדלקות, לזיכרון: היתרונות המוכחים של ג'ינג'ר

על פי מספר רב של מחקרים מהשנים האחרונות מתברר כי ג'ינג'ר מועיל להרבה...

מערכת LivA

טיפוח ויופי שערה בצלחת: תזונה לשיער בריא ומבריק

סובלים משיער שביר או חסר חיוניות? ייתכן שהדרך שלכם לפתרון הבעיה מתחילה בצלחת....

נועה יואל

נטורופתית

היריון ולידה סדרת כתבות "הנקה נכונה": 5 תנוחות הנקה מומלצות

יש תנוחה לנשים אחרי ניתוח קיסרי, תנוחה שתאפשר לך להניק ולנוח, ותנוחה לילדים...

ראיון עם:

לימור פלד

יועצת הנקה מוסמכת

צמחי מרפא נכנסים להיריון: איך לשפר את פוריות הגבר בדרכים טבעיות?

על אף שבעיות פריון מקושרות אצלנו לרוב עם החצי הנשי, כחמישית עד מחצית...

מערכת LivA