שיטת טיפול במגע אשר מקורה ביפן אך מתבססת על עקרונות הרפואה הסינית. בבסיס השיטה עומד העיקרון כי האדם הוא מכלול שלם של גוף ונפש יחדיו. בדומה לרפואה הסינית גם בשיאצו מתבוננים על חסימות של אנרגיית הצ'י, כלומר אנרגיית החיים, במסלולי המרידיאנים (ערוצי האנרגיה) בגוף.
על פי תפיסת השיאצו, מרידיאנים אלה משתנים באופיים ובעומקם וייחודיים לכל אדם, ולכן הטיפול עשוי להיות קליל ומרגיע אך גם מעמיק. מסיבה זאת, טיפול שיאצו תלוי גם באופן שבו המטפל והמטופל מתקשרים זה עם זה. מטרת הטיפול היא לזהות את החסימות האנרגטיות ולשחררן על ידי מגע ותנועה, ולאפשר לגוף לרפא את עצמו ולהשיב לו חיוניות.
מטפלים בשיטה מבחינים בין נקודות שבהן יש עודף של אנרגיה (Jitsu) לאלו שחסרות אנרגיה (Kyo) ומביאים אותן לאיזון. במקומות בהם יש עודף אנרגיה תהיה תנועה מהירה ומניעה שמטרתה לפזר את האנרגיה שהצטברה במקום. לעומת זאת במקומות בהם חסרה אנרגיה ישתמש המטפל בטכניקות איטיות ומחממות שיביאו למילוי האזור באנרגיה.
במצב מאוזן, אנרגיית הצ'י יכולה לרוץ לאורך המרידיאנים בגוף באופן טבעי, אך לחץ, בריאות לקויה והזנחה כללית עשויים להוציא את הצ'י שלנו מאיזון ולגרום למחלות. על פי השיאצו, הצטננות, כאבי ראש, בעיות עיכול, תחושה לא טובה ועוד, הם כולם תסמינים של גוף לא מאוזן וגוף ללא הרמוניה.