מקור עיקר הקלוריות באבוקדו (כ-75%) מגיע משומן. הנתון אכן נשמע גבוה ועשוי להיחשב כחיסרון עבור העוסקים בדיאטה, אך יש לזכור שמדובר בעיקר בשומן חד בלתי רווי – שמסייע לאיזון פרופיל השומנים בגוף ולמניעת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
מניתוח סקר שנערך על ידי מכון הבריאות והתזונה בארה"ב, התברר כי צרכני אבוקדו נוטים להיות אנשים בריאים יותר, לפתח פחות שומן בטני, ושרמות הכולסטרול הטוב שלהם בדם (HDL), הן גבוהות יותר.
תכולת הפיטוסטרולים, ובייחוד הבטא-סיטוסטרול (Beta-sitosterol) שבאבוקדו, מעכבת את ספיחת הכולסטרול הרע בדם (LDL) ומסייעת בהורדת רמתו. האבוקדו הוא אחד המקורות הטובים ביותר לבטא-סיטוסטרול ומכיל כ-76 מ"ג ל-100 גרם פרי.
ויטמין ה-E שבאבוקדו מונע את תהליך החמצון של רדיקלים חופשיים הגורמים לטרשת עורקים. הוויטמין פועל כנגד הצטברות רובד שומני בדפנות העורקים, שומר על כלי הדם ומפחית את ההדבקות של טסיות דם.
הרמות הגבוהות של שומנים חד בלתי רוויים בשמן אבוקדו מסייעים בספיגת חומרים מזינים בגוף. רבים מהוויטמינים והמינרלים העיקריים שאנו זקוקים להם הם מסיסים בשומן. משמעות הדבר היא שהם נספגים בקלות דרך השומן שנכנס לגוף ונאגרים בו.