ויטמין D מסייע לגוף לספוג סידן (אבני הבניין של העצמות) מהמזון. אם אין לכם מספיק ויטמין D להובלת סידן לעצמות שלכם הן עלולות להיחלש - מה שיכול להגביר את הסיכון לפציעה ושברי מאמץ (סדקים זעירים בעצמות).
למרות שאתם מנהלים אורח חיים מאוזן ובריא ומקפידים על הגיינה, לא ברור לכם למה אתם לא מפסיקים לחלות. תשובה אפשרית לכך היא שרמות נמוכות של ויטמין D קשורות לסיכון מוגבר לזיהומים בדרכי הנשימה העליונות והתחתונות ולנטייה מוגברת לפתח דלקת ריאות.
ויטמין D מווסת את ההמרה של חומצת האמינו טריפטופן לסרוטונין - המוליך העצבי המווסת את מצב הרוח. אם אתם חשים עצבות ממושכת ולא מוסברת, ייתכן שמדובר בסימן למחסור בוויטמין. אגב, הסרוטונין משפיע גם על פונקציות קוגניטיביות אחרות, כמו קבלת החלטות ושליטה בדחפים.
ויטמין D נחוץ להתפתחות וגדילה של סיבי השריר, מה שמסביר מדוע מחסור בו עלול להשפיע על תפקוד השרירים ועל הכושר הגופני. אם אתם חווים ירידה ביכולת הגופנית בזמן מאמץ מומלץ שתבדקו את ערך ויטמין ה-D בבדיקת דם.
מקדמי הגנה הם חשובים וחיוניים להגנה מפני קרני השמש המזיקותUVA ו- UVB ומומלץ להשתמש בהם באופן קבוע. יחד עם זאת, כדאי לדעת שהגוף אינו יכול לייצר ויטמין D מחשיפה לשמש כשאנחנו עם שכבה של מסנן קרינה על העור. במקרה זה, הפתרון המומלץ הוא להיעזר בתוסף של ויטמין D.