liva.co.il
צילום: shutterstock

5 דברים שלא ידעתם על ההבדל בין תרופות לצמחי מרפא – ואיפה הם משתלבים יחד?



אהבתם? שתפו

1 | צמחי מרפא בתרופות

למרות שתרופות מרשם ותרופות ללא מרשם רבות מיוצרות מצמחים, הן לא מתויגות כ"צמחי מרפא". מרבית התרופות הינן כימיקלים מזוקקים ומטוהרים.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

2 | בדיקת בטיחות

תרופות אשר נמצאות בשימוש בישראל, חייבות להיות רשומות בפנקס התרופות הממלכתי. תרופה תירשם רק לאחר שהוכחה בטיחותה, יעילותה ואיכותה .צמחי מרפא מסווגים ע"י משרד הבריאות על פי אישור השיווק שלהם על מנת למנוע פגיעה בריאותית.

 



אהבתם? שתפו

3 | מחקר וניסיון

מכיוון שניתן לרשום פטנט על תרופות ולמכור אותן בעלות גבוהה, קיימים מחקרים מדעיים רבים הנוגעים להשפעת השימוש בהן. המחקר לגבי רפואת צמחי המרפא איננו נרחב באותה המידה, אף שהוא נפוץ יותר באירופה ואסיה. יעילותם של צמחי מרפא שונים הוכחה באמצעות ניסוי וטעייה של אלפי שנים.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

4 | נקודתי מול הוליסטי

תרופות מטפלות פעמים רבות בסימפטומים של מחלות, ללא תשומת לב ייחודית לגורם להן או לאלמנטים נוספים של המטופל. רפואת צמחי מרפא היא אינדיבידואליסטית והוליסטית. אין צמח אחד המיועד לכאבי ראש, והרבליסט מומחה ישקול היבטים שונים במטופל לפני רקיחת תמצית ייעודית.

 



אהבתם? שתפו

5 | תופעות לוואי

תופעות לוואי הן נושא מטריד הנוגע לשימוש במגוון רחב של תרופות. אופיואידים, לדוגמה, יכולים להוביל להתמכרות. מכל סוגי החומרים שדווחו רשמית בארה"ב כגורמים לרעילות, צמחי מרפא היו הכי פחות בעייתיים. תופעות הלוואי כתוצאה משימוש בהם נחשבות לנדירות.

 



אהבתם? שתפו