ההרכב התזונתי של הארוחה שלכם משפיע על רמת השובע שלכם. ארוחות המכילות יותר חלבון וסיבים תזונתיים נוטות לגרום לתחושות מלאות גדולה יותר מאשר ארוחות עם הרכב פחמימות או שומן רב - גם כאשר כמות הקלוריות שלהן דומה.
זה שאנחנו אוכלים יותר "אוכל מהיר" לא אומר שאנחנו גם צריכים לסיים אותו במהירות. לעיסה איטית ומודעות לאכילה קשורים לתחושות של מלאות. לכן, אם אתם אוכלים מהר מדי ייתכן שתחושו פחות שבעים מאשר אוכלים איטיים.
מזון רב נפח אך דל בקלוריות מסייע לתחושת מלאות. מאכלים כמו ירקות טריים, פירות, חזה עוף והודו, נוטים להיות בעלי תכולת אוויר או מים גדולים יותר. גם שתיית מים לפני או תוך כדי הארוחות מוסיפה נפח לארוחה ועשויה לסייע לתחושת שובע.
גרלין ולפטין הם שני הורמונים המסייעים בוויסות הרעב ומושפעים מאיכות השינה שלנו. גרלין מגרה תיאבון, ואילו לפטין מפחית אותו. כאשר הגוף שינה, רמת הגרלין עולה, ואילו רמת הלפטין יורדת, מה שמוביל לעלייה ברעב. חוסר שינה גם חסר גורם לנו להתפתות יותר לג'אנק פוד.
זוכרים את האימרה "אין משיחין בשעת הסעודה"? ובכן, העדכון הכי רלוונטי עבורה הוא "אין מוסחים בשעת הסעודה". מחקרים הראו שאנשים שדעתם מוסחת ע"י עיסוקים נוספים בזמן האכילה מרגישים פחות מלאים ויש להם רצון גדול יותר לאכול לאורך כל היום.