liva.co.il

5 סיבות לאכול אצות ים – ואיך הן קשורות לצבירת שומנים?



אהבתם? שתפו

1 | הגנה על מערכת העיכול

צריכה קבועה של אצות ים בתפריט מאוזן הראתה שיפור בתפקודי הקיבה ומערכת העיכול. החומצה האליגנית, המצויה בחלק מאצות הים, מחזקת את רירית הקיבה ומאיטה תהליכי עיכול. אצות רבות מכילות פוליסכרידים, אשר תורמים לשגשוג אוכלוסיית החיידקים הטובים בקיבה.

 



אהבתם? שתפו

2 | שמירה על השיניים

תכונותיה האנטי דלקתיות של האצה משפרות את יכולות החיטוי של הרוק ותורמות לחיזוק רקמת הפה והפיכתה לעמידה יותר לנזקי החיידקים. על פי חוקרים מאוניברסיטת ניוקאסל בבריטניה, הוספת אנזימים ממיקרובי אצות למשחת השיניים הוכחה כיעילה יותר בהגנה מפני עששת.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

3 | תורמת לסילוק רעלים

תמציות אצה נמצאו אפקטיביות במיוחד לסילוק הרעלים מהגוף. החומצה האליגנית שבאצות ים מסייעת בסילוק מתכות כבדות מהגוף, ביניהן עופרת וכספית. בנוסף, האצות עשירות ביוד, כלורופיל ומגוון מינרלים שמסייעים אף הם בניקוי רעלים מהגוף.

 



אהבתם? שתפו

4 | מלחמה בסרטן

על פי מחקרים, צריכה של אצות ים הביאה לדיכוי של גרורות בקרב חולות בסרטן השד. עוד נמצא כי בזכות האצה חל שיפור בשליטה ובפיקוח על הורמונים מעודדי סרטן השד כמו אסטרוגן. בנוסף לכך, ממצאי מחקר הוכיחו כי אצות הים עשויות לסייע במניעת התפשטות של תאים סרטניים אצל חולים בסרטן המעי הגס.

 



אהבתם? שתפו

5 | הרזייה

הסיבים התזונתיים באצות ים מעכבים את התרוקנות הקיבה – מה שמוביל להפחתה בתחושת הרעב ובאכילה עודפת. בנוסף, אצות הים משפיעות על הורמון הלפטין המעורב באיזון צבירת השומנים בגוף. גם מולקולת רב-הסוכר הגופרתית, פוקוידאן, פוליסכריד המצוי באצות ים, עשוי לסייע בפירוק השומנים בגוף.

 



אהבתם? שתפו