liva.co.il
צילום: shutterstock

5 מיתוסים על שפעת – והאם אימא צודקת שצריך ללבוש מעיל?



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

1 | אפשר לחלות בשפעת מהחיסון

אם חליתם בשפעת מיד לאחר קבלת החיסון אין קשר בין השניים. זריקת השפעת עשויה מווירוס לא פעיל שאינו יכול להעביר זיהום. שימו לב שנדרש פרק זמן של כשבוע-שבועיים לאחר החיסון כדי להגיע להגנה מפני הווירוס וייתכן שחליתם פשוט מכיוון שטרם הייתם מוגנים.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

2 | החיסון מספק הגנה מלאה מהשפעת

חיסון לא מונע לגמרי את האפשרות לחלות בשפעת, אך הוא יכול להפחית את הסיכוי לתסמינים חמורים. יש לנקוט בצעדי מניעה נוספים כמו שמירה על היגיינה והימנעות ממגע עם אנשים הסובלים מתסמינים. אגב כ-30-20 אחוזים מהחולים הם אסימפטומטים ועדיין מדבקים.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

3 | יציאה מהבית בלי מעיל גורמת לאנשים לחלות

מצטערים לנפץ את המיתוס הכי אהוב על אימהות דואגות אבל הדרך היחידה לחלות בשפעת היא על ידי חשיפה לנגיף עצמו. אמנם, עונת השפעת מתחילה בחורף, אבל זה לא בגלל שהווירוס נח בקיץ, הוא פשוט נהנה מתנאי הדבקה טובים יותר במזג אוויר קר - כמו במקרה של חללים סגורים ולא מאווררים.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

4 | זה רק צינון קשוח

אם על הקורונה היו מי שאמרו שהיא "רק שפעת", על השפעת יש מי שאומרים שהיא "רק התקררות" – וטעות בידם. המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב (CDC) דיווח כי בחורף של 2019-20 היו 24,000 מקרי מוות ו -410,000 אישפוזים בארה"ב לבדה, בשל הנגיף. לא משהו שניתן לקטלג כצינון חמור.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

5 | אם חום נמשך כיומיים - צריך אנטיביוטיקה

אנטיביוטיקה מיועדת בכלל לטיפול בחיידקים, ושפעת, כידוע, היא בכלל נגיף. רק במקרה בו מפתח זיהום חיידקי כסיבוך של המחלה יכול להיות צורך בטיפול אנטיביוטי. חשוב לשים לב אם הסימפטומים שלכם מתמשכים או מחמירים.

 



אהבתם? שתפו