נחשפים לכימיקלים מזיקים דרך הקרקפת ובשאיפה | צילום: shutterstock
החלקות שיער עולות בדרך כלל לכותרות כאשר הן גורמות נזק בריאותי או קוסמטי. בשאר הימים נראה שמדובר בהרגל שנשים רבות, וגם גברים, חיים איתו בשלום ואינם מוכנים להיפרד ממנו למרות הסיכון.
הוויכוח הקבוע סביב תקן החומרים, אישורי משרד הבריאות, מוצרים פיראטיים והמיומנות של איש המקצוע שמורח את מוצרי ההחלקה הוא כמובן חשוב, אך הוא לא מספק מענה כללי לנושא.
אף שמרבית האנשים שעושים החלקות בשערם יוצאים מרוצים וללא פגע, החלקות כימיות יכולות לעיתים לגבות מחיר בריאותי כבד משימוש חד פעמי כמו גם ממתמשך.
חומר ההחלקה פועל למעשה תוך כדי שהוא פוגע בזקיקי השערות כדי שהן לא יוכלו להחזיק את צורתן הטבעית.
בתהליך עצמו אנו לרוב נחשפים לכימיקלים מזיקים שנספגים דרך הקרקפת ובשאיפה, בוודאי כשמדובר בהחלקה "קבועה" שמספקת שיער חלק בסגנון "קרשים" לאורך זמן.
מוצרים שונים המיועדים להחלקות אלו מכילים פורמלדהיד (פורמלין), אף שמשרד הבריאות מגביל את השימוש בחומר המסוכן. חשיפה כרונית לחומר החזק והאפקטיבי להחלקות, עלולה להגביר את הסיכון לסרטן. משהו שגם עובדי המספרות צריכים לחשוב עליו.
בנוסף, חומרי החלקה רעילים נוספים עלולים לגרום לגירוי נשימתי, פריחות, כאבי גרון וראש, כבדות בחזה, עייפות, גירוי בעיניים ותגובות אלרגיות נוספות.
עוד חומר מסוכן שגרם לכאורה לנזק בריאותי לאישה לאחרונה הוא אתילן גליקול, נוזל רעיל שמשמש לרוב כמונע קפיאה וכחומר גלם לייצור פולימרים, ועלול לפגוע במערכת העצבים, בלב או בכליות .
כל זה מבלי שציינו את "הבעיות הקטנות" כמו הזמן הארוך והמחיר הגבוה שהחלקות גובות מאיתנו, וכן, צריך לחזור עליהן מדי כמה חודשים.
מה האלטרנטיבה?
נודה ונתוודה שאין אלטרנטיבה שתעניק לכם את אותו שיער חלק ושטוח שתקבלו במספרה אחרי החלקה. אבל, אם ההיבט הבריאותי בכל זאת חשוב לכם, ישנן חלופות טבעיות ובטוחות שיחליקו את השיער שלכם ויביאו אותו למצב הרבה יותר נעים למראה ולמגע, כמובן, בלי חום וללא שימוש במעצבי שיער.
לאחר שבחנו כמה מהן, אנו מביאים לכם את הגרסה המנצחת וזו שהצליחה לשכנע גם אותנו. שווה לנסות.
החלקת חלב קוקוס ומיץ לימון
חלב קוקוס מזין ומרכך את השיער. הוא מכיל שומנים רוויים, המרככים את השיער, כמו גם חומצות המשקמות את איזון החומצה-אלקליין בקרקפת ופרוטאינים. הלימון יעזור להחליק את השיער ולהעניק לו ברק , בדומה לטיפול קראטין. ההחלקה הטבעית גם מלאה בוויטמין C.
אופן ההכנה:
- שקשקו פחית של חלב קוקוס (לא מופחת שומן).
- ערבבו ½ כוס חלב קוקוס עם 2 כפות מיץ לימון טרי בצנצנת.
- אטמו את הצנצנת והכניסו אותה למשך לילה במקרר.
- בסיום הקירור החלק השומני יהיה מופרד מהחלק המימי של התערובת. אל תערבבו אותם.
- סרקו את השיער וחלקו אותו לכמה חלקים בעזרת קליפסים או סיכות.
- התחילו במריחת החלק השומני והלבן בתערובת על שורשי השיער ולכל אורכו, חתיכה אחר חתיכה.
- לאחר סיום מריחת החלק השומני, עִברו למרוח את החלק המימי בתערובת על השיער, באותה שיטה.
- עִטפו את השיער בניילון או בכובע רחצה למשך כחצי שעה עד שעה. לאחר מכן היכנסו למקלחת על מנת לחפוף ולרכך את השיער. שימו לב, בדיוק כמו בהחלקות, השתמשו רק במוצרים ללא מלחים כדי לא לנטרל את השפעת ההחלקה הטבעית.
- בסיום החפיפה, יבשו בעדינות את השיער בעזרת מגבת וסרקו אותו במברשת לשיער רטוב.
- תנו לשיער להתייבש באוויר הפתוח והברישו אותו שוב כאשר הוא יבש לחלוטין.
מה תקבלו? שיער גולש, זוהר, נטול "פריז" וכמובן, הרבה יותר חלק.
יש לחזור על הפעולה מדי שבוע.