liva.co.il
צילום: shutterstock

5 דרכים להתמודד עם ילדים בררניים באוכל – ואיך זה קשור לשיניים הטוחנות?



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

1 | התחילו מוקדם

החל מגיל חצי שנה, חשוב להציע לתינוקות מגוון של מאכלים חדשים, במיוחד ירקות ירוקים. מחקרים מראים שככל שהתינוקות מתנסים ביותר טעמים, כך הסיכוי שהם ייהנו משפע רחב של מאכלים כאשר הם יתבגרו. שימו לב שבגיל שנה וחצי קצב הצמיחה שלהם מאט בצורה דרמטית וכך גם התיאבון שלהם, וזה נורמלי.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

2 | הימנעו

הפחיתו את כמויות הסוכר מהתזונה שלהם והימנעו ככל הניתן ממזון מעובד. צבעי המאכל, חומרי הטעם והממתיקים שבמזון מעובד הם אלו שבין היתר גורמים לבלוטות הטעם של הילדים להשתבש. הציעו להם יותר מזון טרי, מלא, טבעי ובריא.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

3 | אל תלחצו

אם הילדים מסרבים לטעום מזון מסוים, גם כזה שרק לפני רגע הם אהבו, אל תלחצו עליהם לקחת ביס ואל תראו סימנים של כעס או אכזבה. הסוד הוא להמשיך ולהגיש את האוכל בדרכים חדשות ובמסגרת מתכונים שונים. תנו להם להרגיש בנוח על ידי הרחה, נגיעה וליקוק של מזון ושלבו אותם בבישול והכנת האוכל במטבח.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

4 | תנו דוגמה אישית

הורים הם המודל לחיקוי של הילדים שלהם וזה כולל את הרגלי האכילה שלהם. אם אתם מחזיקים וצורכים חטיפים, מתוקים ומזונות מעובדים, זה גם מה שהילדים שלכם יעשו. אין צורך להתנזר לחלוטין. חטיפים יכולים להיות מקור אנרגיה חשוב, בתנאי שהם מזינים ולא עתירי סוכר, כמו במקרה של פירות ואגוזים.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

5 | גוונו

אם הילדים שלכם אוהבים מאכלים קבועים, נסו לגוון אותם קצת. לדוגמה, אם הילדים מעדיפים פסטה עם שמנת, הציעו אותה עם שמן זית ופרמזן. בנוסף, לילדים בררניים לגבי מרקם האוכל, נסו להגיש אותו ברמות בישול שונות והציעו להם לנגוס בו בשיניים הטוחנות במקום להניחו על הלשון, שם מצויות בלוטות הטעם.

 



אהבתם? שתפו