בניגוד לדעה הרווחת, מתברר שככל שמתבגרים לא נעשים זעופים ונרגנים יותר. מחקרים גילו כי אנשים בשנות ה-60 לחייהם מתרככים יותר ופחות נוטים לכעס. ככל הנראה, הדבר משויך ליכולת משופרת בשליטה על רגשות והתמקדות בעיקר בחיים.
את התדלדלות השיער על הראש שאופיינית לגיל המבוגר, מאזן השיער שצומח במקומות מוזרים. כלומר: על האף והאוזניים אצל גברים ועל הסנטר אצל נשים. "הנדידה" הזאת משוייכת לשינויים הורמונליים והיא טבעית.
אם כל חייכם נהניתם להישאר ערים אחרי חצות ולהתעורר מאוחר בבוקר, כנראה שהדברים ישתנו כשתגיעו לגילי ה-60 שלכם. דפוסי השינה שלנו יכולים להשתנות ככל שאנו מתבגרים, כך שאנחנו נרדמים מוקדם יותר ומתעוררים מוקדם יותר ואף נהנים משנת לילה איכותית (גם אם יש יותק קימה לשירותים).
גיל הוא אמצעי הניבוי הגדול ביותר לסיכויים לחלות בסרטן. הסיכוי קופץ למעלה אחרי גיל 50, ולמעשה, מחצית מכל סוגי הסרטן מתרחשים בקרב אנשים מעל גיל 65. מדענים לא יודעים בדיוק מה הסיבה לכך, אך ההשערות הן כי הדבר נובע מחשיפה מתמשכת לגורמי סיכון למחלה והפחתה ביכולת הגוף לתקן עצמו.
יש גם בשורות טובות בגזרת המחלות; ברגע שתחגגו 70, יש סיכוי טוב שהמיגרנות מהן סבלתם במשך שנים פשוט ייעלמו. רק 10% מהנשים ו-5% מהגברים מעל גיל 70 עדיין מדווחים על מיגרנות. בנוסף, אם תחושו במיגרנה, ייתכן שהיא לא תופיע יחד עם כאב ראש, ותחוו אותה כהפרעות ראייה או תחושה ללא כאב.