אם אתם לא אוכלים מספיק חלבונים, שומנים בריאים וסיבים תזונתיים, והארוחות שלכם מתמקדות בפחמימות פשוטות, אתם עלולים לחוות שינויים מהירים ברמות הסוכר בדם. התוצאה: אתם חשים שוב רעבים זמן קצר לאחר האכילה.
אם אתם חווים לחץ במערכת היחסים, בבית או בעבודה יש סיכוי גבוה יותר שתחפשו נחמה באוכל. סוכר משפיע על ההורמונים שלנו ומעלה לנו זמנית את רמות הדופמין בגוף, אפקט שמתרחש אגב גם כשצורכים הרואין. בדיוק כמו עם הסם, אתם עלולים לפתח סבילות גם לסוכרים.
מחסור בשינה ומחסור בקלוריות עלולים להוביל אתכם לחשוק במתוק. מחקרים הראו כי שינה לא מספקת מלווה לעיתים קרובות בתשוקה למאכלים מתוקים, מלוחים ועמילניים. גם צום או דיאטה שאיננה מספקת את כל הצרכים התזונתיים של גופכם עלולה להגביר את התשוקה שלכם לסוכר היות והגוף זקוק לאנרגיה
ככל שאתם צורכים יותר סוכרים על בסיס קבוע – כך הגוף שלכם יחשוק בו יותר, והנה אתם ב"מעגל קסמים". גם צריכה של ממתיקים מלאכותיים, לתשומת לבם של כל חובבי הדיאט, עלולה לשבש את הרגישות שלכם לסוכר ולגרום לכם להשתוקק לכמויות גדולות ממנו.
אין עדיין מספיק ביסוס לתיאוריה, אבל היות ומגנזיום מגלם חלק חשוב בהעברת אנרגיה לתאים, כמו גם ב-300 תהליכים ביו כימיקליים שונים בגוף, מחסור במינרל עלול לעורר חשק למתוק.