liva.co.il
צילום: shutterstock

5 סיבות לחשקים לאוכל – ומה ההסבר שבא לכם לאכול שוקולד?



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

1 | חושקים במאכלים מלוחים

בא לכם צ'יפס, פופקורן, או אפילו סלרי? ייתכן שיש לך חוסר איזון באלקטרוליטים - מינרלים חיוניים כמו נתרן ואשלגן, שגופנו זקוק להם בכדי לתפקד. היות ונוזלים נושאים את המינרלים הללו בגוף, ייתכן שהסיבה למחסור היא התייבשות, במיוחד אם התשוקה מלווה בבחילה, כאבי ראש או עצבנות.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

2 | חושקים בשומנים

אם אתם חושקים במאכלים שומניים כמו חמאה, אגוזים ואבוקדו ייתכן שהסיבה לכך היא שהדיאטה שלכם מוגבלת מדי מבחינה קלורית. הגוף שלנו זקוק לאספקה מתמדת של אנרגיה, שאותה הוא מקבל מהמזון, ושומן הוא מקור אנרגיה יעיל מאוד - גרם יחיד של שומן מכיל 9 קלוריות.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

3 | חושקים בפחמימות

למרות השם הרע שנוצר להן, הגוף שלנו זקוק לפחמימות. ההסבר לכך טמון באחת מחומצות האמינו החיוניות לגוף - טריפטופן, הנדרש להעלאת רמות הסרוטונין. היות ופחמימות מזרזות את ספיגת הטריפטופן, אם אתם משתוקקים להן, ייתכן שחסר לכם טריטופן – אותו אגב ניתן למצוא במזונות עשירים בחלבון.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

4 | חושקים בקרח

כן, יש חשק כזה והוא עלול להיות עדות לכך שאתם סובלים מהפרעת אכילה בשם תסמונת פיקה. השתוקקות כפייתית לאכילת קרח יכולה להצביע על מחסור בברזל. ההסבר לכך הוא שהקרח משפר את מהירות העיבוד הנוירו-פסיכולוגי, ומפצה זמנית על העייפות והחולשה האופיינית לסובלים מאנמיה.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

5 | חושקים בשוקולד

לחשק הנפוץ לשוקולד יש הסבר מרתק: דופמין הוא מוליך עצבי חשוב המעורב בוויסות מצבי הרוח. מחסור במגנזיום מעכב את ייצור הדופמין בגוף. את אותו מגנזיום ניתן למצוא בשוקולד, בעיקר מריר, כמו גם בתאנים, עלים ירוקים ואבוקדו. אגב, נשים סובלות יותר ממחסור במינרל - שאובד במחזור החודשי.

 



אהבתם? שתפו