liva.co.il
צילום: shutterstock

5 דברים שלא ידעתם על מערכת החיסון – ולמה היא לא זהה אצל תאומים?



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

1 | תינוקות נהנים ממערכת החיסון של אימם

במהלך השליש האחרון של ההיריון, אימהות מעבירות חלק מהנוגדנים שלהן לעובר דרך השליה, ומספקות לתינוקות הגנה טובה יותר, אם כי זמנית, מפני זיהומים בזמן הלידה. גם חלב האם, מכיל נוגדנים המגנים על ילודים משלשולים, דלקת ריאות ועוד, כמו גם הורמונים המסייעים להתפתחות מערכת החיסון.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

2 | יעילות מערכת החיסון פוחתת עם הגיל

ככל שאנחנו מתבגרים, המערכת החיסונית שלנו נעשית פחות יעילה. למשל, מקרופאגים, שהינם תאים שנמצאים בכל רקמה בגוף ומהווים מרכיב חשוב במערכת החיסון, מתקשים יותר לחסל תאים סרטניים עם העלייה בגיל. מה שמסביר את שיעורי הסרטן הגבוהים יותר בקרב אנשים מבוגרים.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

3 | חום הוא לא מה שחשבתם

חום הוא תגובת מערכת החיסון לזיהום, כגון וירוס או חיידק. אבל, חום אינו מנגנון הגנה ממשי, אלא סימן לכך שמערכת החיסון הופעלה ומשחררת תאי דם לבנים, החיילים המגנים של המערכת. אגב, אדם ממוצע מייצר כמאה מיליארד תאי דם לבנים חדשים בכל יום.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

4 | מערכת החיסון יכולה לצאת נגדך

במקרים מסוימים מערכת החיסון יכולה להשתבש ולפעול כנגד הגוף שלנו, במקום לטובתו. תופעה זו נגרמת על ידי מחלה אוטואימונית, ובמהלכה, נוגדנים תוקפים תאים בריאים. יש כ-100 מצבים כאלה, ביניהם סוכרת מסוג 1 וטרשת נפוצה.

 



אהבתם? שתפו

צילום: shutterstock

5 | לתאומים יש מערכות חיסון שונות

מחקר הראה כי לתאומים יש מערכות חיסוניות שונות במהותן ושלמעשה, ככל שהתאומים מתבגרים, המערכת החיסונית שלהם נבדלת עוד יותר. הסיבה לכך היא שכל תאום נחשף לסביבה אחרת. רובם אינם עובדים באותו מקום או פוקדים את אותם אזורים ציבוריים.

 



אהבתם? שתפו